Tänään - Implumis Oy

Haec avis est implumis – tämä lintu on höyhenetön

Vuonna 1994 Eija Petterberg perusti Ateljé Seppo Putkinen & Kni seuraaja yrityksen Implumis Oy:n. Miehen kuoleman, laman ja Ateljeen konkurssin jälkeen Implumis, vapaasti latinasta suomennettuna höyhenetön tuntui sopivalta nimeltä.

Eija Petterberg syntyi Kuopiossa viisi tyttärisen perheen toisena lapsena, hän on opiskellut mm. Vapaassa Taidekoulussa ja jo pitkään animaattorina toimittuaan opiskeli itselleen myös AMK-tutkinnon ja opettajan pätevyyden. Tällä hetkellä Eija toimii Pohjois-Karjalan ammattiopistossa Outokummussa, Kuvalisen ilmaisun- ja animaation lehtorina.

Implumiksen tiloissa on suuri osa Ateljeen filmi- ja videomateriaalia kuten myös lukematon määrä paperimateriaalia, tekstejä sekä kalvo- ja paperipiirroksia lukuisiin animaatioihin. Tällä hetkellä Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahaston myöntämän apurahan turvin tätä materiaalia siirretään digitaaliseen muotoon ja Pohjois-Karjalaista animaatioperinnettä talteen jälkipolville. Hanketta toteuttavat Eija Petterberg ja ohjaaja – käsikirjoittaja Emilia Putkinen. Emilia Putkinen on Seppo Putkisen ja Eija Petterbergin tytär. Hän on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista (AMK), lopputyönään elokuvaohjaus ja työskennellyt sittemmin laajasti elokuvan ja television parissa.

Tämän Matti ja Miisu sivuston kautta osa Ateljeen töistä on tarkoitus tuoda taas ihmisten saataville ja kertoa Pohjois-Karjalaisen Animaatioperinteen historiasta. Mahdollisuuksien ja resurssien puitteissa näille sivuille tullaan keräämään kuvamateriaalin lisäksi myös videomateriaalia. Nettisivujen toteutuksesta vastaa Ritva Petterberg.

| www.mattijamiisu.fi